Det ultimata fredagsmyset

Älskar du mat och fixa och dona hemmavid ditt eget kök, älskar du speciellt att ordna inför helgen och skapa fantastiska rätter inför fredagskvällen, läs då vidare för här kommer vi att hjälpa dig till det ultimata fredagsmyset.

Att äta tacos på fredagskvällarna är för många nästintill en tradition och viss det är gott och riktigt enkelt att ordna till efter en dags arbete. Vill man testa lite mer av den Mexikanska matkulturen så finns ta en titt på  Ándale-Órale där man kan hitta så mycket mer än just tacos. Du hittar massor av fantastiska Mexikanska produkter förutom tacosåser och tortillas så finns det mängder med produkter i form av kaktusfrukter och olika bönröror som man kan använda i sin matlagning.

Här får tips på goda Molettes som ofta äts till frukost eller till brunch, en snabblagad rätt som även kan fungera till fredagsmyset.

Vad du behöver är:

  • 2 baugetter
  • 2 deciliter svarta bönor
  • 2 matskedar smör, rumstempererat
  • 2 deciliter riven ost av god sort
  • 4 skinkskivor
  • Pico de Gallo, Mexikos nationalsås

Att tillaga detta är så enkelt att vem som helst kan fixa detta.

  1. Få upp ugnen till 350 grader
  2. Dela baugetterna längst efter på mitten och gröp ur dessa
  3. Smöra varje sida och lägg i bönorna i urgröpningen.
  4. En skiva skinka och strössla över ost
  5. Lägg på plåt eller i form och in i ungen tills osten smält och fått en skön gyllenbrun färg

Serveras med Pica De Gallo såsen.